Hvordan blir jeg kvitt Eføy?

Hvordan blir jeg kvitt Eføy? jeg har en overgodd hage med en stor skråning der eføy, nyperoser og geiterams vokser villt. I ytterkantenene har jeg gravd, dratt opp og hakket løs for å få bort, men røttene sitter dypt. Vil det å dekke til egentlig ha noe effekt på sånne robuste planter? Det er jord og steinrøys i salig harmoni under overflaten. Jeg kan gjerne ha noe roser og geiterams, men eføyen klarer jeg ikke kontrollere. Det virker som den vokser i løpet av vinteren også. Hvordan får jeg den bort?

Benedicte

Kommentarer

  • Hei Benedicte!

    Eføy som har blitt godt etablert kan være vanskelig å bli kvitt, spesielt om du ikke vet akkurat hvor alle røttene er. Jeg har hatt god effekt tidligere med en kombinasjon hvor du først klipper ned så mye av planten du kan, og deretter bruker ugressmiddel eller ugresseddik på røttene. Dette vil jo skade andre planter også, så om du vil ta vare på disse er nok ikke dette det mest gunstige. Et annet alternativ er en kombinasjon med å klippe ned og grave opp røtter helt til du ser resultat - det kan være en stor jobb, men om det blir gjort grundig så kan du få bukt med den.

    Som du nevner kan du også "kvele" den ved å dekke den til. Hvis dekket er tett og dekker hele planten så vil også eføy kunne drepes på denne måten. Igjen vil det også ta livet av alle andre planter under dekket, og om planten er veldig stor kan det være utfordrende. Her må du i tillegg passe på så den ikke vokser seg ut og forbi dekket før den dør - den vil naturlig nok forsøke å nå lyset så godt den kan for å overleve.

    Jeg ser jo ikke hvordan området ser ut så her kan du vurdere om en av disse 3 løsningene kan fungere i praksis hos deg - lykke til!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.