Til seneste kommentar

Hvorfor har araliaen min blitt brun og en av grenene ser død ut?

Hei, Jeg kjøpte en paraplyplante hos dere for ca en måned siden. Den har 4 greiner og det ser ut som en av greinene har død. Den er blitt brun og alle bladene på den greinen faller av. Er det noe jeg kan gjøre for å redde den? Hvorfor er den en grein som dør, mens resten ser helt fine ut?


Thea

Kommentarer

 • Hei Thea!

  Takk for meldingen din og så trist at din paraplyplante ikke ser ut til å ha det så bra.

  Det ser ut som at din paraplyplante har fått et sopp og/eller bakterieangrep. Dette er ofte på grunn av at planten er blitt overvannet eller at potten ikke drenerer vannet fort nok.

  Man kan forsøke å redde planten ved å halvere vannmengden og antall vanninger. Om planten ikke allerede står i en potte med dreneringshull i bunn og tilhørende fat kan det være et godt tiltak å tilføre dette da dreneringen går raskere og risikoen for at den står i vann bli mindre.


  Miriam Gartner
 • Hei!
  Jeg har samme problem med paraplyplanten min. I tillegg til å bedre dreneringen; Hvordan skal jeg fjerne den greinen som er blitt svart? Kan jeg klippe den helt ned eller burde jeg fjerne roten?
  Emilie
 • Hei Emilie!

  Det beste for planten, for å unngå at dette sprer seg til de andre stammene, blir å fjerne hele stammen inkludert roten. Du kan for eksempel klippe av stammen først for enklere håndtering, og deretter løsne jorden i rotklumpen forsiktig slik at du kan fjerne røttene til akkurat denne stammen på en forsiktig måte.

  Hvis du først skal ta denne jobben er det jo også en god anledning til å sjekke tilstanden på røttene til de resterende plantene, og å gi planten en ny jordblanding som drenerer godt!

  Her kan du lese mer om omplanting: Omplanting - Slik lykkes du.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.