Til seneste kommentar

Pengeplante med lang stamme, hva gjør jeg?

Hei! Jeg har en kinesisk pengeplante som vokser seg lenger og lenger. Stammen har blitt ganske lang, er bare blader øverst på stammen. Kan jeg klippe den ned, plante om den øverste delen og la stammen stå igjen? Vil det komme nye skudd på den etterhvert?

(Beklager litt dårlig bilde)

Lene

Kommentarer

 • Hei Lene!

  Takk før bilden - det hjelper mye! :-)

  Det som har skjedd med ditt kinesiske pengetre, oftere kalt elefantøre, er faktisk ikke uvanlig og skjer overraskende ofte. Grunnen til at den har blitt så lang og spredt er at den ikke har fått nok lys. Elefantøret vokser naturlig i høyden, og det er derfor mange beskjærer planten lavt for å holde den tett og buskete, men står den litt for mørkt så kan den bli for spinkel.

  Det morsomme med denne planten er at den tåler topping godt, samtidig som toppen du fjerner ofte slår rot, så du får en ny plante på kjøpet! Stiklingen må da stå på et lyst sted i et glass vann, så vil du snart ha en ny plante.

  Om høsten og vinteren er ikke den beste tiden å ta stiklinger (det er om våren og sommeren), så det jeg kan anbefale her er å ganske enkelt sette den på et lysere sted i vintermånedene. Er du heldig kan den kanskje få noen nye blader eller rotskudd, og da slipper du å starte helt på nytt i beste fall!

  Du kan lese mer om elefantøre, samt ekstra informasjon om hvordan du beskjærer og tar stiklinger fra den, på vår nettside her: Planteguiden - Elefantøre
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.