Plante i skråning

Hei! Jeg har en skråning hvor det er plantet lyng, jeg synes det ser rotete ut og ønsker å fjerne dette. Jeg er usikker på hva jeg kan plante i skråningen. Kan jeg for eksempel ha bark og noen få blomstrer? Hvilke vil trives i en skråning? Tenkte også på om jeg kunne hatt en Rhodondendro der, og vil den bli stor til slutt?
Elisabeth

Kommentarer

  • Hei Elisabeth!

    Problemet med å dekke med bark er at den vil brytes ned over relativt kort tid, og frøugress kan vokse like fint i den som i jord. Om du ikke planter noe som eventuelt vil dekke, eller dekker med et mer langvarig materiale som stein, så vil du bare utsette ugresset noe.

    Det er mye forskjellig som kan trives i en skråning, men det spørs også litt på hvor du bor i forhold til herdighet. Rhododendron er faktisk blant plantene som klarer seg best i skråninger, så om du liker rhododendron så er de et ganske trygt og fint valg. Avhengig av hvilke sorter du velger så kan de bli alt fra 40 cm til over 2 meter høye, om de trives. De største sortene er avhengig av litt jorddybde for å vokse til sin fulle størrelse, helst minst 50 cm og gjerne mer. 

    Andre planter som kan trives er forskjellige typer krypende einer, krypbarlind eller vintermispel. Du kan også ha en del tøffere busker, som f.eks. bjørkebladspirea 'Tor' eller Japanspirea 'Little Princess'. De sistnevnte er ikke vintergrønne, som resten er. :-)


    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.