Til seneste kommentar

Hvorfor mangler Bregnene mine røtter?

Skulle potte om bregneplanter fordi den hadde misfarge på bladene. Da så jeg at den nesten ikke hadde røtter igjen. Jeg vet ikke hvorfor, og vet ikke om den kan berges. Likedan var det med den andre bregneplanten. Jorden var fuktig, og jeg har prøvd å bare spraye dem nå og da.
Benjamin

Kommentarer

 • Hei Benjamin!

  Litt vanskelig å diagnostisere uten å se planten, har du mulighet til å sende bilder?

  Min første teori er at den kanskje har hatt litt for mye vann, som kan ha ført til at røttene råtnet bort. Dette kan også ha ført til at planten har fått gule/misfargede blader. Bregnen er jo en plante som trives med jevn fuktighet, men spesielt nå i vinterhalvåret så drikker den, som alle inneplanter, mye mindre grunnet lite lys. Om jorden har vært våt/fuktig hele tiden så er overvanning sannsynlig.

  Det kan selvfølgelig også være at den hadde underutviklede røtter fra start, men om planten i seg selv er mye større en rotklumpen så heller jeg mer mot førstnevnte teori.

  Det blir vanskelig for plantene å ta seg opp hvis det er mye mer grønn vekst enn det er røtter. Hvis du vil forsøke å redde dem hadde jeg først sjekket om det er noe tegn til råte rundt røttene. Hvis denne prosessen først har begynt må du passe på å fjerne alle råtne deler for å hindre at det fortsetter. Deretter må selve planten reduseres for å "matche" størrelsen på rotklumpen i større grad. Deretter vil en lys plassering og litt sparsom vanning være best, og om du ser at planten begynner å vokse igjen kan du begynne å gi den næring i form av gjødsel litt nærmere mars-april.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.