Til seneste kommentar

Planten min får brune blader og vokser ikke, hvorfor?

Hei, planten min har begynt å visne og vokser ikke lengre. Bladene er flekkete og får brune områder før de faller av. Lurer på årsaken og hvordan man kan fikse det?
Mia

Kommentarer

  • Hei Mia!

    Dette kan komme av litt forskjellige årsaker. For det første er det ikke uvanlig at Pachira slipper blader og har lite vekst om den får for lite lys, noe den gjerne gjør om vinteren spesielt. Det ser ut som den står litt inn i rommet, så den kan ha godt av en litt lysere plassering, uten direkte sollys.

    I tillegg kan tørre flekker på bladene komme av tørke, eller tørr inneluft. Det er også spesielt vanlig om vinteren når vi varmer opp husene våre med diverse varmekilder, og kan forhindres ved å holde planten unna peis, varmepumpe eller ovner, og ved å gjøre tiltak for å øke luftfuktigheten som f.eks. å ha en beholder med vann stående i nærheten av planten.

    Noen av skadene jeg kan se kan også ligne skader fra sugende insekt som f.eks. spinnmidd. Ta en nøye titt på undersiden av bladene om du ser noe som beveger seg, eller om du ser et fint "nett" eller "spinn" som ligger ganske tett på bladet. Finner du noe du tror kan minne om skadedyr så ta gjerne et bilde eller to, så kan jeg hjelpe deg videre om det er tilfellet!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.