Til seneste kommentar

Plante syrin, hvor langt ut fra terrassekant

Hei, jeg er i gang med å beplante en tom og ny hage. Igår plantet jeg en syrinavlegger jeg nylig fikk, i kanten av gressplenen. Vi har høy terrasse, hvor vi etterhvert tenker å «stenge av» til tomrommet under med en espalier e.l. Etter at jeg plantet begynte jeg å lure på om jeg burde plantet lenger ut på plenen, for å gi den litt rom til å vokse? Nå er de i underkant av 40 cm fra stamme til tomrom under terrasse (kommende vegg).. På forhånd takk for hjelp! :kr
Ina

Kommentarer

  • Hei Ina!

    Syriner kan jo bli ganske store og kraftige planter, litt avhengig av hvilken sort du har, så det kan se ut som den er litt i nærmeste laget til den kommende veggen. En fullvoksen syrin kan bli 1-3 meter bred i det minste, om du skal la den nå sin fulle størrelse - du kan jo også beskjære den slik at den ikke blir fult så stor. Her hadde jeg nok flyttet den litt lenger ut, slik at den får best mulig vekstvilkår! Det er jo bedre å flytte den nå når den er ung, enn senere når den er bedre etablert.

    I tillegg hadde jeg fjernet gresset i en litt større sirkel rundt planten, slik at den får etablert seg uten konkurranse. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.