Til seneste kommentar

Hvilke planter til kontorlandskapet?

Hei! Jeg jobber på et kontor i Oslo, og vi liker å ha et grønt kontorlandskap med masse planter. Dessverre er det ganske dårlig lys, og jeg er ikke verdens flinkeste på å vanne ofte. Det blir og ganske kjølig på vinteren. Noen av plantene våre har overlevd veldig bra, mens andre har vissnet veldig, Jeg lurte på om dere hadde noen tips til bra planter? Jeg skulle gjerne hatt noen litt større, da de er brukt blant annet til å dele opp visse deler av kontoret. Har lest litt på nett, og så langt ser det ut som elefantører og porselensblomster kan funke bra? Eneste jeg bekymrer meg for er at de kan være litt lave. Vi er mye mer interessert i mye grønt enn fine farger, så lurte på om dere hadde noen tips :). Legger ved noen bilder for å vise. Setter veldig pris på hjelpen, tusen takk!

Finn

Kommentarer

  • Hei Finn!

    Jeg ser at du allerede har noen Smaragdpalmer, som er et av mine beste tips til planter som tåler lite stell. Porselensblomst kan også fungere veldig fint, dette er jo en klatrende plante så hvis du gir den noe å klatre på kan den bli veldig lang og frodig med litt tid. Fiolinfiken, Monstera, Yucca, Aloe Vera, Svigermors Tunge, Draketre, Gullranke, Sølvranke og andre sukkulenter og kaktus er også planter som kan tåle litt lite lys, og gjerne skal ha litt lite vann.

    Når det kommer til kulde så spørs det jo hvor kaldt det faktisk blir - blir det under 15-17 grader kan flere planter sture litt, eller kanskje bli litt stygge og slippe blader. Selv om de tåler lite vann må de fleste av disse ha litt hver 1-2 uker, avhengig av temperatur, lysforhold og plante- og pottestørrelse. Jo kaldere og mørkere, jo mindre vann.

    Håper det ga deg noen tips!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.