Planter og busker rundt dyr

Hei! Jeg ønsker å få plantet noen busker og evt planter eller hekker på gården til våren/sommeren. Har dere en oversikt/ anbefaling over hvilke busker og planter som kan være aktuelle mtp forgiftning av dyr slik som hund og hest? Jeg finner noe ved å søke på nett, men minimalt. Ønsker å plante i nærheten av uteområdet til dyra og er da redd de kan få i seg noe de ikke tåler.
Helle Hogstad

Kommentarer

  • Hei på deg Helle.

    Takk for at du skriver til oss, jeg forstår at du ønsker å være sikker på dette. :-) Det er vanskelig å gi råd angående dette, da vi på kundeservice ikke har toxikologisk kompetanse. Det betyr at vi kun kan gi generelle råd angående dette, men jeg vil tipse deg om å sjekke ulike dyre-eierorganisasjoner eller å kontakte en veterinær. Det finnes også nyttig informasjon på https://helsenorge.no/Giftinformasjon/tema-planter-og-bar , der du også kan ringe og stille spørsmål. Jeg har også funnet denne lenken, som virker som troverdige kilder, men er så klart ingenting vi på Plantasjen kan gå god for: https://www.felleskatalogen.no/medisin-vet/forgiftninger/planter/.

    Dersom du vil være helt sikker på at din pelskling ikke blir dårlig i hjemmejungelen, anbefaler jeg å kontakte en veterinær før du handler inn nye planter.

    Jeg håper at mine råd var til hjelp. Ha en fin dag!


    Johnny

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.