Hvilken hekk skal jeg velge?

Kommer plantasjen til å få inn flere hekketyper nærmere sommern?. Vi trenger en hekk som er ganske høy, ca 170cm. En type som ikke mister blader om vinteren og ikke spises av rådyr. Her er det leire og sandgrunn. Anbefalinger?

Kristine

Kommentarer

 • Hei Kristine!

  Vi får nok ikke andre hekkplanter enn de som finnes på hjemmesiden vår, selv om ikke alle har kommet til alle butikkene våre riktig enda.

  Trenger du at hekken blir 170 cm, eller at den har den høyden ved kjøp? Hvor i landet bor du? Her kan du sjekke hvilken herdighetssone som gjelder der du bor: Klimasonekart :-)
  Silje Gartner
 • Ca 170 fra start. Bor 3525 Hallingby. 

  Kristine
 • Da ser det ut som du bor i sone 4, alternativt nærmere 5 om du bor litt i utkanten.

  Nå selger vi jo ikke hekkplanter med ferdig høyde, med unntak av thuja. Der selger i 'Brabant' opp til 140-160 cm, og 'Smaragd' kan du få i høyde opptil 180 cm. Ellers er resten av hekkplantene våre ganske unge, og stort sett ikke høyere enn 30-50 cm ved kjøp.

  Siden det er viktig for deg med ferdig høyde og at den er vintergrønn, så er jo thuja et godt alternativ. Denne er også hardfør nok til å tåle vinteren hos deg - hvorvidt rådyr spiser på den eller ikke kan jeg ikke garantere, da rådyr stort sett spiser på det meste og de færreste hekker er trygge for absolutt alle rådyr. Mange rådyr liker thuja godt, men det spørs helt på hva annet som er tilgjengelig for dem gjennom vinteren hos deg - her jeg bor er det f.eks. mye thuja og mye rådyr, men også mye annet og naboens hekk blir sjeldent spist på. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.