Til seneste kommentar

Planting av hekk - hvor mye jord og dekkbark trenger jeg?

Hei, vi skal plante en 20m lang hekk av hybridbarlind mellom grusvei og hage. Har forstått det slik at Plantejord Kvalitet er den som egner seg best. Ca hvor mange sekker trenger vi? Og må den blandes nøye med eksisterende jord, eller kan vi bare grave en grøft og primært fylle på med den nye jorda? Vi skal toppe med dekkbark men ikke duk - ca hvor mye dekkbark vil vi trenge? Skråningen vi skal plante i er ca 1m bred.
Elisabeth

Kommentarer

  • Hei Elisabeth!

    Det er jo ingen fasitsvar på hvor mye jord du trenger når du skal plante i bakken hvor det allerede er jord - er det noen spesielle utfordringer med jorden som er på stedet? Er det mye leire og dårlig drenering f.eks., eller skal du bare fylle på for å forbedre jorden som allerede er der? Ellers regnes 1 sekk til 1 busk, men siden det er hekk tenker jeg at du antakeligvis kan tenke noe mindre.

    Du kan jo bare legge jorden på toppen, men jeg anbefaler å blande den så godt du kan med den eksisterende jorden. Dette blant annet fordi at om det er veldig stor forskjell på de to jordtypene, så kan røttene til plantene vegre seg for å vokse inn i den gamle jorden, spesielt om den er tyngre eller mer pakket enn sekkjorden (som den antakeligvis er). Da vil ikke røttene ha så god vekst eller så god tilgang til vann og næring som de burde ha.

    2 sekker av vår dekkbark skal rekke til 1 m2 - fra det du forteller tenker jeg at det blir riktig med ca. 40 sekker dekkbark om vi tenker at målene er 20x1 m. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.