Til seneste kommentar

Hvorfor får Yuccapalmen min gule blader?

Pottet om denne for en ukes tid siden. Ser den har fått gulere blader & er redd den skal dø. Har den foran vinduet hver dag i håp om at sol lyset skal hjelpe. Har akuratt vannet den med 1,5 dl gjødslet vann.

Lill Anne

Kommentarer

 • Hei Lill Anne!

  Gule og bleke blader er gjerne et tegn på enten overvanning, for lite næring, eller for lite lys - noen ganger en kombinasjon.

  Dette er jo en plante som skal tørke godt opp mellom vanningene, og rett etter en ompotting så har den mye løs jord rundt røttene som holder på vannet lenger enn vanlig, og kan være ekstra utsatt for overvanning. Her hadde jeg enten tatt sjansen på å vente til jorden har tørket godt opp, eller allerede nå fjernet den våteste jorden og gitt den en ny, tørrere jordblanding.

  Det kan være at å vente går helt fint, men jo lenger den blir stående i våt jord, jo større er risikoen for rotråte. Det tryggeste er derfor å gjøre tiltak allerede nå, og så vanne veldig sparsomt frem til røttene har vokst seg litt til i den nye potten.

  Jeg ser ikke på bildet om du har en plastpotte inne i pyntepotten eller ikke, men denne bør ikke plantes i en potte uten hull - god drenering er veldig viktig for en Yuccapalme. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.