Til seneste kommentar

Kan jeg beskjære ned en gammel Rhododendron før jeg flytter den?Kan en 2,5 meter høy og 3-4 meter bred rhododendronbusk klippes helt ned for å transporteres til nytt sted? Ser de kan klippes til 15 cm hele busken for å fremme ve

mvh,
Elise
Elise

Kommentarer

 • Hei Elise!

  I utgangspunktet ja, men det er jo alltid litt risiko hvis du skal beskjære en så gammel busk såpass kraftig i én omgang, og også når du flytter etablerte planter.

  Her hadde jeg gjort så godt du kan for å få med mest mulig rot - det beste er å flytte planter utenfor vekstsesongen, så om du kan vente til høsten så hadde jeg gjort det. Da kan du også benytte anledningen nå på våren til å stikke en sirkel rundt planten for å kutte av de lengste røttene, slik at planten danner nye røttere tettere til selve planten gjennom sommeren. Da vil den være bedre rustet til å flyttes senere.

  Du bør beskjære ca. like mye av planten som mengden røtter du fjerner - du kan altså slippe å beskjære ned hele planten om du tar vare på mest mulig rot. :-)

  Husk også at når planten er flyttet, så vil den trenge hjelp med vanning - den blir jo som en nyplantet plante. Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.