Rhododendron

Hei! Vi planlegger arbeid i hagen og ønsker å benytte rhododendron til hekk mellom hage og innkjørsel. I den anledning har vi et par spørsmål:
1: Vi har noen gamle rhododendronbusker som vi gjerne skulle flyttet slik at de blir en del av ny hekk. Disse er ca 1,5 m høye og ca like brede. Disse er ønskelige å bruke da de har fin høyde og gir lite innsyn. Hvor stor rotklump må vi gjøre regning med at disse trenger for å overleve flytting? Tror ikke vi klarer å grave hele roten ut (som jeg vil tro er rundt 40 cm dyp og sikkert >70 cm i diameter.
2: Hvis vi planter nye rhododendron, hvilke arter anbefaler dere? Vi ønsker at de blir i hvert fall 1,5 meter høye, tettvokst og helst fargerike (helst rød, røsa eller dyp lilla)? Og hvor høyt vokser foreslåtte arter ca per år?
3: Hvor mange planter trenger vi per meter for å få en tett hekk?
4: Vi sliter med å grave 40 cm grøft til planting. Er det tilstrekkelig med 20cm dyp grøft og heller fylle på med jord slik at det blir en forhøyet jordklump rundt røttene?

Tusen takk for hjelp!
Sondre

Kommentarer

  • Hei Sondre!

    For å flytte eksisterende busk så behøver du å grave opp en så stor klump at du får med hele rotsystemet eller så stor del av den som du kan

    Hvilken sort du velger kommer helt an på hvilken høyde du har tenkt deg, hvilken farge på blomstene og i hvilken sone du bor i. Tenk over dette og se om du finner en sort som passer dine ønskemål. Hvor mange planter du trenger kommer an på hvilken sort du velger.

    Du behøver å grave minst 50cm dypt for de fleste busker. Du behøver i hvertfall grave så dypt som potten på planten er dyp og litt til.


    Hedvig Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.