Til seneste kommentar

Rift i stilk på stor Strelizia Nicolai

Hei, vi har kjøpt en kjempestor Strelizia Nicolai (over 2 meter høy) som har tykke stilker og tunge blader. Ved ompotting av denne har vi fått en rift i stilken på det lengste/største bladet, og er redd den kommer til å brekke.

Har dere tips til hvordan vi kan støtte opp denne og få såret til å gro? Jeg har selv tenkt på å badasjere området for så å binde det til en bambuspinne samt feste noen tråder til en krok i veggen for å avlaste tyngden. Høres dette fornuftig ut eller er det noe annet vi kan gjøre? Evt noe vi bør smøre på «såret» der grenen er delvis knekt?
Ingrid

Kommentarer

 • Hei Ingrid!

  Det er litt vanskelig å si når jeg ikke ser planten, har du mulighet til å sende meg et bilde?
  Silje Gartner

 • Ingrid
 • Forsøkte å sende tre bilder. Vi har lagt den på gulvet nå og riften er vendt ned, så litt vanskelig å få et godt bilde av riften.
  Ingrid
 • Takk for bilder!

  Går riften innover i stilken, slik at stilken er delvis brukket, eller er den hovedsakelig i ytterkant?

  Hvis den er kun i ytterkant tenker jeg at du kan støtte bladet, men jeg tror ikke det er behov for øvrige tiltak. Om den er knekt så er jo støtten enda viktigere - planter klarer å komme seg tilbake fra mye selv, men du kan jo hjelpe den. Du kan også spjelke stilken for enda bedre støtte. Når du "bandasjerer" den så hadde jeg brukt noe som ikke er alt for tett, men som samtidig skjermer såret fra blant annet den tørreste luften. Du kan bruke plantetape, eller til og med en nylonstrømpe eller et bredt jutebånd - pass bare på at det ikke er for stramt.

  Når du har gjort det du kan så tror jeg ikke det er så mye mer å gjøre enn å vente og være tålmodig - lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.