Til seneste kommentar

Rododendronen min har tørre knopper, bør jeg fjerne dem?

Hei,

Jeg plantet to flotte rododendron i et bed i fjor. Det var en voldsom vinter med mye snøfall som kan ha skadet planten. Som du ser på bildet er det flere knopper som ikke blomstrer. Er det noe jeg kan gjøre med det som ikke blomstrer? Burde jeg klippe de bort, eller la de stå?

Mvh,
Camilla 

Camilla

Kommentarer

 • Hei Camilla!

  Ja, det har vært en tøff vinter for mange planter!

  De knoppene som ikke har kommet ser ut til å være tørre og døde, disse kan du bare beskjære vekk da de ikke vil bli noe bedre selv. En liten beskjæring nå eller rett etter blomstring vil stimulere til ny vekst, så kan planten bruke sommeren til å danne neste års blomsterknopper i stedet. :-)
  Silje Gartner
 • Hei,

  Så flott! Takk for svar 😀

  Skal de beskjæres på et bestemt sted, eller er det bare å kutta av stilken med den døde knoppen?

  Mvh,
  Camilla

  Camilla
 • Klipp på et sted hvor du ser at greinen er grønn og frisk, og gjerne rett over et bladpar. Det gjør ingenting om du klipper helt ned til rett over andre bladpar under knoppen, om greinen virker død ganske langt ned. :-)
  Silje Gartner
 • Rododendroen står full av knopper, men vil ikke springe ut. Vi har hatt 3 uker
  varme og æ har passa på å vanne den. Hvordan få den til å blomstre.
  Hilsen Rannveig,  Tromsø
  Rannveig
 • Hei Rannveig!

  Det kan være mange årsaker til at de ikke springer ut, og det er ikke veldig uvanlig. Det kan være stress fra vinteren, eller fra tørke for eksempel. Du kan ikke tvinge planten til å blomstre så jeg ville bare vært tålmodig en liten stund til og fortsatt å passe på vannet (dog ikke for mye, det kan de også reagere på - den vil jo ikke stå i våt jord hele tiden) så kanskje den klarer å blomstre de kommende ukene. Du kan jo også sjekke en knopp eller to - ser de friske ut inni? Hvis de begynner å råtne/vise tegn til andre skader så tror jeg det er bedre at du klipper dem av og lar planten fokusere på neste års knopper i stedet. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.