Til seneste kommentar

Rose eller andre planter som trives i skygge

Hei, vi skal lage et rosebed i en del av hagen hvor det er endel skygge (direkte sollys 2-3 timer  i løpet av dagen)? Finnes det en rose som ikke behøver så mye sol, som gjerne kan klatre litt/vokse i høyden, (og som samtidig passer for nybegynnere?) Hvilke vekster/stauder kan en evt. supplere denne rosen med? Sørlandet.

Hans

Kommentarer

  • Hei Hans!

    2-3 timer med sollys er veldig lite, så selv om noen sorter roser tåler mindre lys enn andre så hadde jeg vurdert om ikke du kan finne noe som trives bedre med lite lys. Roser bør helst ha minimum 6 timer om dagen for å klare blomstringen på best mulig måte.

    Hagehortensia er jo en frodig og blomsterrik plante som du kanskje kan vurdere i stedet - den tåler en god del skygge, og på Sørlandet burde den kunne overvintre. Det er jo forskjell mellom herdighetssoner også på sørlandet, så sjekk gjerne i Klimasonekartet hvilke forhold som gjelder hos deg.

    Andre stauder som tåler en mer skyggefull plassering er for eksempel: Hosta, Astilbe, Brunnera, Bregner, Bispelue og flere sorter Geranium! Hvis du vil ha noe som "klatrer" litt kan Klatrehortensia fungere - den klatrer med sugekopper, og kan dekke muren og også gjerdet ovenfor om du ønsker det.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.