Til seneste kommentar

Når skal jeg beskjære sitrontreet mitt?

Når er det best å beskjære sitrontre? Vår eller høst? Nettopp tatt det inn fra overvintring så det er fortsatt i dvale
Øivind

Kommentarer

 • Hei Øivind!

  For et flott tre du har! Det er ikke feil å beskjære hverken høst eller vår, men sitron kan med fordel beskjæres mens det fortsatt er i dvale, og nå når det straks skal i gang med veksten igjen er et godt tidspunkt.

  I ditt tilfelle ser det ikke ut som det trenger en hard beskjæring, men du kan gjerne gi litt mer luft i kronen slik at sol og luft kan komme til, og forhindre f.eks. sopp som kan oppstå om bladverket er for tett og fuktig over lengre tid.

  Håper det svarte på spørsmålet ditt!
  Silje Gartner
 • Kjøpte det hos dere for seks år siden, har beskjært det hvert år men ifjor beskjærte jeg det for seint på våren og treet ble skikkelig snurt, og ville ikke produsere blomster før seint på sommeren. Så selv om jeg har hatt det "lenge" så føler jeg fortsatt at det er mye å lære, og frukter har det ikke hatt hvert år heller, men i forfjor fikk vi 18 store fine nydelige sitroner.. fjorårets frukter kom seint og rakk ikke stort før vi satte det i dvale. Vil de fruktene fortsette å vokse når dvalen avtar? Tok det inn i stua igår, hvor lang tid går det før det våkner? Rekker jeg å beskjære idag, eller er det for seint?
  Tusen takk forøvrig for hyggelig tilbakemelding 😁👍
  Øivind
 • Så morsomt at det ser ut til at treet trives så godt!  :-)

  Det er jo mulig at du ventet litt for lenge i fjor og fjernet greiner hvor planten allerede var klar til å danne blomster, men det skal absolutt ikke være for sent å beskjære nå. Det skal etter min erfaring ikke være noe problem om treet rekker å våkne til liv igjen! Hvor lang tid det tar før det begynner med ny vekst kan jeg ikke svare konkret på, det avhenger både av forholdene det står i men også av planten selv. Prosessen begynner nok med en gang treet får tilgang til lys og varme igjen.

  Jeg er usikker på om fruktene vil fortsette å vokse - jeg har hørt at det skjer i noen tilfeller, men her tror jeg det kommer an på hvor planten velger å fokusere energien sin når den gjenopptar veksten.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.