Sitrontre

Hei! Vi har et sitrontre som nå står svalt i 5-10 grader. Jeg lurer på om treet kan flyttes opp i stuen. Vi har vannbåren varme i gulv og omlag 20 grader i luften. Er det mulig å ha treet i stuen? Hvis ja, hva skal vi tenke på?
Jonas

Kommentarer

 • Hei på deg Jonas.

  Det kan bli en brå overgang og den sier ifra ved å slippe noen blader kanskje.
  Sett den i såfall så lyst som mulig og du må nok følge med på fuktigheten i jorden da den nå får varme både under og i rommet.
  Muligens at den vil skyte nye skudd nå som varme og lys er tilgjengelig.
  Jeg ville da beskjært den slik at du holder veksten noe tilbake.
  Vent med næring til April og ikke vann for mye.
  Sett noen klosser eller liknende under potta slik at varmen fra gulvet blir svakere.
  Lykke til og ønsker deg en fin dag videre.
  Johnny
 • Hei,  vi har et nydelig flott sitrontre som gir frukt og blomstrer også nå i november. Ble kjøpt i mai og vi var spent på om vi fikk det til å vokse. Vi har hatt det ute i vinterhage frem til midt oktober og flyttet det så inn i stuen for overvintring. Treet er nå 2,40 høyt med flotte sitroner og blomster. Spørsmålet er om vi må løfte taket eller kan treet beskjæres nå?😅
  Mvh Siv
  Siv
 • Hei Siv!

  Det er ikke optimalt å beskjære citrus nå men må man så må man om den er i taket. Forkort de grenene som trengs og vent med resten til våren når du flytter treet ditt ut igjen. Det beste for citrusplanter er å gjøre beskjæringer på våren og mindre, mer formede beskjæringer under JAS ( juli-september).
  Hedvig Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.