Til seneste kommentar

Kan jeg gjøre min lange sjømannstrøst kompakt igjen?

Hei! Min sjømannstrøst har fått en veldig lang, bladløs stamme. Er det noe jeg kan gjøre for at planten kan bli fin igjen? Hilsen Marianne.

Kommentarer

 • Hei Marianne!

  Har du mulighet til å sende meg et bilde av planten din, slik at jeg kan ta en best mulig vurdering? :-)
  Silje Gartner
 • Absolutt, her kommer bilde!

  Marianne
 • Absolutt, her kommer bilde!   

  Marianne
 • Takk for bilde!

  Disse har virkelig vokst! Dette er jo den naturlige veksten til Sjømannstrøst, hvor de slipper de nederste bladene etter hvert som de kommer med nye blader fra toppen av planten. Den eneste måten jeg vet om for å få den buskete og tett igjen, er å gjøre en ganske kraftig beskjæring.

  Du kan skjære stammen ned slik at du kun har 4-6 noder over jorden, altså rett over den 4.-5. hvite "stripen" nederst på stammen. Smør deg med litt tålmodighet, og etter en stund vil den få minst 1, men gjerne flere, nye skudd! Dette kan ta tid, opptil noen måneder.

  Stammen du kuttet av kan du sette i vann slik at den danner nye røtter. Nå er jo din veldig lang, så jeg hadde klippet av en god del av den, og kanskje også fjernet et par av de nederste bladene slik at planten kan fokusere best mulig på å danne røtter.

  Jeg har aldri forsøkt å klippe opp resten av stammen som du fjerner fra toppstiklingen, men i utgangspunktet burde det være mulig å lage enda flere stiklinger fra disse om du ønsker det!

  Om du ønsker å teste før du gjør noe drastisk kan du jo gjøre dette med kun én av stammene i første omgang. Husk at når du fjerner bladverk så vil planten også drikke mindre enn den gjorde før, så pass på vanningen.

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.