Hva skjer med Alocasiaen min?

Kjøpte en plante hos Plantasjen Kongsberg 02.01.24. Etter ett par dagar her heime virker det til at planten kan ha fått noko skadedyr eller lus eller noko? Skulle gjerne ha returnert den men bur fleire timar unna så lurer på råd i første omgang. Dersom ikkje det blir bra då så må eg benytte meg av 12 mnd fornøgd garantien. 
Ingeborg

Kommentarer

 • Hei Ingeborg!

  Du har selvsagt alltid mulighet til å benytte deg av garantien om du ikke er fornøyd med kjøpet, da tar du bare med kvitteringen og planten til butikk når det passer deg. Hvis det tar lang tid før du får dratt til butikk så dokumenter isåfall skadene slik du har gjort her.

  Jeg ser ingen åpenbare tegn til skadedyr på planten din - har du sett noe som beveger seg? De hvite flekkene langs hovednerven er helt normalt for Alocasia, og ikke skadelig for planten.

  Flekkene på over og undersiden av bladene kan derimot være et soppangrep, men kanskje heller en stressrespons. Alocasia får ofte flekker på bladverket om den f.eks. har fått for mye vann, eller blitt utsatt for kulde. Har disse flekkene utviklet seg siden du kjøpte planten?

  Mitt råd er å sette planten så lyst du kan nå i mørketiden, og gjerne med vekstbelysning om du har mulighet til det. Vann den veldig sparsomt, da den drikker veldig lite jo mørkere det er. Hold den også unna varmekilder som kan tørke ut bladverket, som peis eller varmepumpe. Du kan også ta en fuktig klut og tørke av bladene forsiktig, det vil hjelpe planten men det vil også hjelpe deg å se om flekkene utvikler seg.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.