Til seneste kommentar

Skråning bunndekkende planter og blomster

Har en bratt skråning på bakside av huset, med mose og ugress. Ønsker å gjøre den litt finere, til en rimelig penge. Eks noen bunndekkende planter/blomster her og der. Hva kan dere anbefale? Sender med bilde

Linn

Kommentarer

 • Hei Linn!

  I skråninger som denne er storknebb alltid et sikkert kort! De binder jorden med sine røtter og sprer seg gledelig. Prykattemynte er også utholdelig og klarer både sol og tørke, det samme gjelder kryptimian. Krypkirsebær kan også fungere og marktekkene roser kan bli fint.

  Har du mer skygge så kan du velge flere planter, så som maure, hjertebergblomst och forglemmegeisøster.

  Om du siden vil plante busker og større planter så kan du med fordel først bearbeide jorden og så bruke jorddekkeduk for å underlette for plantene slik at de kan stå igjen

  Håper at det er til hjelp!
  Jennie Gartner
 • Hei
  Hvilken jorddekkeduk anbefaler dere?
  Anita
 • Hei Anita!

  Det spørs jo litt på formålet - vår vanlige jorddekkeduk er sterk og laget av vevd plast. Den fungerer hvis du vil ha noe som skal vare en stund, og som du skal dekke godt med annet materiale da plasten kan sprekke om den blir liggende i sol og mye luft. Denne er grei å bruke om du f.eks. har problemer med rotugress.

  Om formålet ditt bare er å ta knekken på noen "enklere" planter på et sted hvor du skal plante nytt så kan du også bare bruke papp, som vil kvele en del planter men senere bryte ned. Jeg liker å bruke papp om jeg skal fylle på jord og plante "på toppen", da dette er mer skånsomt for livet i jorden og røttene kan vokse seg gjennom relativt raskt. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.