Til seneste kommentar

Skrukkete blader på Svigermors Tunge

Hva feiler min Svigermors Tunge, og hva kan jeg gjøre? Bladene ser skrukkete ut, og føles litt myke å ta på. Planten er kjent for å være robust og lett å få til, så jeg forstår ikke hva jeg har gjort feil. Den står i øst-vendt vindu.
Takk på forhånd for råd. 

Marianne

Kommentarer

  • Hei Marianne!

    Her ser det ut til at planten din rett og slett ikke har fått drukket nok vann. Denne skal jo ha veldig lite vann vanligvis - vanner du den jevnlig?

    Det som er mer sannsynlig enn at du har vannet for lite er nemlig at du kan ha vannet for mye. Det skal ikke så mye til å overvanne planter som denne, som drikker svært lite. Det kan føre til rotråte, som igjen kan føre til at planten ikke lenger klarer å drikke - og derfor kan den se tørst ut, selv om den har fått vann.

    Hvis du kjenner deg igjen i dette, så ta en titt på røttene. Hvis det er skader eller råte der, så fjerner du alt som ikke er friskt, og gi den gjerne en tørr og luftig jordblanding. Er alle røttene skadet så er det nok ikke så mye du kan gjøre for å redde den, dessverre.
    Silje Gartner
  • Jeg har vannet den sparsomt, men siste tiden har jeg vannet mer fordi den så så tørr ut med de skrukkete bladene.
    Jeg har sjekket røttene nu, de ser veldig tynne ut, men vet ikke helt hvordan de skal se ut. Har latt den få ny jord, godt blandet med sand og perlite, så krysser jeg fingrene 🤞
    Takk for hjelpen!🙂

    Marianne
  • Det var jo i det minste gode nyheter - røttene ser helt fine ut herfra! Om de ikke var spesielt myke og ikke luktet råttent, så er de nok sunne og friske.

    Det verste du gjør med denne er jo overvanning, men forsøk å gi den vann litt oftere (men la den tørke ut før du vanner på ny) en periode og se om ikke det hjelper. :-) Lykke til!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.