Til seneste kommentar

Små hvite fluer på jordbærplantene mine i drivhuset

Jeg oppdaget små hvite fluer på jordbærplantene i drivhuset mitt. De sitter rolig på undersiden av bladene. Når jeg plukker jordbær eller kommer bort i bladene flyr de rundt.
Både vingene og kroppen er helt hvite.
På nettet ligner bilder av hvitfluer, kan det stemme? Hva skal jeg i så fall gjøre?
Jacqueline

Kommentarer

 • Hei Jacqueline!

  Det kan stemme at dette er Mellus/Kvitfly, kanskje sannsynligvis Jordbærmellus, men jeg kan jo ikke være helt sikker uten å se dem. Om du ser på bildene av disse og det stemmer, så er det nok disse.

  Her er det viktig å begynne tiltak med det samme, da det er når de formerer seg på bladene at de suger plantesaft og gjør skade. Alt du kan gjøre av mekanisk bekjempelse hjelper mye - limfeller til fluene, og å tørke bladene over og under for å fjerne mest mulig at egg og larver. En lett vask med grønnsåpevann (når det er overskyet eller på kvelden, aldri i sol) kan bidra til å "kvele" de mindre dyrene, eller fungere lett forebyggende.

  Ellers finnes det nyttedyr som du kan bruke mot disse, det er jo spesielt gunstig når du har dem i et lukket område i drivhuset ditt. Nyttedyr.no selger for eksempel Snylteveps, som er insekter som angriper disse.

  Lykke til!
  Silje Gartner
 • Tusen takk.
  Da prøver jeg med limfeller og grønnsåpe først.

  Jacqueline

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.