Til seneste kommentar

Kan jeg ha Smaragdpalme i selvanningspotte?

Eg har ei ganske stor smaragdpalme som måtte plantes om .tenkte da att kansje det var lurt å plante den i en selvannings krokke.men er det lurt. Mvh Janne
Janne

Kommentarer

 • Hei Janne!

  Selvvanningspotter kan være en veldig praktisk løsning for mange planter, spesielt hvis du selv vet at du kan glemme å vanne eller periodevis er bortreist. Du kan ha en smaragdpalme i selvvanningspotte, men det er ikke en løsning jeg nødvendigvis anbefaler.

  Smaragdpalmer skal ha veldig lite vann, og selv om du ikke burde vente så lenge kan de faktisk klare seg uten vann i 2-3 måneder fordi de har store knoller hvor de lagrer vann og næring. Dette gjør at de også er ganske følsomme for overvanning, som kan føre til at røtter og knoller råtner - et tegn på at dette skjer er at bladene blir gule og faller av, og at stilkene blir myke og sorte/brune og kan lett rives opp fra jorden.

  Når du potter om smaragdpalme bør du derfor ikke gå opp mer enn 1 pottestørrelse av gangen, for å unngå at det blir for mye jord som holder på fuktigheten rundt røttene. Hvis du velger selvvanningspotte må du være veldig forsiktig med hvor mye vann du fyller i, og du burde i starten følge godt med på hvor mye vann jorden trekker til seg til enhver tid for å se om det blir for mye for planten. Her skal jo jorden tørke godt opp mellom hver vanning.

  Om du ikke allerede har plantet den om i en selvvanninsgpotte er det derfor lettere å følge med/unngå overvanning om du velger en vanlig potte som kun er noe større enn den forrige, og med en jord som drenerer godt.

  Lykke til!   Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.