Til seneste kommentar

Kan jeg klippe ned Spirea for å gjøre den finere?

Har en spirea-hekk som er veldig stygg, frister å klippe den helt ned nå, selv om den ikke har blomstret. Mister blomstringen, men den er uansett stygg, så tenker det går fint. Den vil tåle det godt og blomstre neste år?
Mari

Kommentarer

 • Hei Mari!

  Ja, det burde gå helt fint - spirea tåler en kraftig beskjæring. Om du mister blomstring eller ikke spørs jo både på om det er en sort som blomstrer på fjorårets skudd, eller som setter skudd i år, og også på hvor kraftig du beskjærer. Om det er en sentblomstrende spirea så kan det faktisk hende at du rekker noe blomstring også i år, men det vil jo i så fall være en god del redusert etter en kraftig klipp. :-)

  Silje Gartner
 • Jeg har en stor og uformet spirea, den er ikke noe fin lenger
  Jeg kunne tenke meg å skjære den ned litt og flytte den til et annet sted. Kan jeg gjøre det samtidig.
  Mariann
 • Hei Mariann!

  Ja, det kan du og det er en god idé å beskjære ned etablerte planter som skal flyttes. Jeg vil derimot råde deg til å ikke gjøre dette midt i vekstsesongen, men heller litt ut på høsten. Om du må gjøre det nå i løpet av sommeren så gjør det i det minste i en periode som ikke er veldig varm og tørr, da uttørking er det største problemet med flyttingen og nyplanting midt på sommeren. Planten bør da beskjæres ned minst tilsvarende den mengden røtter som du må fjerne i prosessen.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.