Til seneste kommentar

Hvilke spiselige blomster kan jeg bruke til kakedekorasjon?

Skal bake kake til et bryllup neste helg og lurte da på hvilke blomster kan jeg ha på kaken og kan blomstene fryses også ta de på kaken etterpå?  Tenkte enkle men fine blomster. og hvor nærme opp mot bryllupet bør jeg kjøpe blomsten. skal i 2 timer for å komme dit.
hilde

Kommentarer

  • Hei Hilde!

    Vi har et sortiment med spiselige blomster, men det ser ut til at det begynner å bli tomt de fleste steder. Her ville jeg kontaktet butikken du handler i for å høre hva de har inne eller kan skaffe. Ellers er ikke blomster som du kjøper i butikk nødvendigvis trygge for å spise, selv om de er "spiselige", da de kan ha blitt behandlet med midler hos produsenten. Om du har noen av disse i hagen som har blomster som bare har kommet hos deg og ikke var ferdige i butikk kan du bruke: Stemor, Dahlia, Tagetes, Nellik, Lavendel, Daglilje, Ringblomst, Kornblomst, Blomkarse. 

    Ellers kan du jo finne noen "ville" spiselige blomster, som for eksempel Geitrams, Løvetann eller Kløverblomster.

    Jeg ville ikke fryst dem, ved mindre du fryser dem i is og bruker dem før de tines, ellers blir de gjerne bløte og stygge når de tiner. Du kan heller tørke dem, om du vil få lenger levetid. Ellers er det best om blomstene plukkes rett fra planten før de settes på kaken. Evt om du plukker hele stengler med blomster og har dem i vann frem til du skal dekorere. :-)

    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.