Til seneste kommentar

Spørsmål om klatrerose og rosebue

Hei! Har en rosebue i halvskygge/skygge, og vurderer å ha en klatrende Lykkefund på denne. Er det nok med å plante én klatrerose på kun den ene siden, eller bør jeg plante to - altså en på hver side? Standard rosebue 😊 Er det eventuelt andre klatreroser som trives i rosebue og i halvsskygge/skygge? Har en Polstjärnan klatrerose fra før i en annen bue! Burde jeg hatt to av den også, eller kan den klatre seg over helt til andre enden?
Elise

Kommentarer

 • Hei Elise!

  Du vil jo få dekket buen din raskere med en plante på hver side - sorten 'Lykkefund' kan bli opp til 6-7 meter lang, men veksten kan også hemmes noe av f.eks. harde vintre eller hvor mye jord den får å vokse på. Det er ikke uvanlig at den stopper på nærmere 2-3 meter. Er du tålmodig så holder det kanskje med én men ellers ville jeg hatt en på hver siden og latt dem møte hverandre i midten.

  'Polstjärnan' blir ikke like lang som 'Lykkefund', vanligvis regnes full vekst mellom 4-5 meter men kan stoppe opp tidligere, så du kan gjøre samme vurdering med denne. :-)
  Silje Gartner
 • Tusen takk for svar! Kan jeg spørre om en ting til? Dersom jeg velger å gå for klematis istedet - da alpeklematis eller Rough Cardinal, må jeg da få tak i flere og plante ut i bredden av den ene siden på rosebuen, eller er det nok med ei plante?
  Elise
 • Tenker du om du trenger flere ved siden av hverandre for å få det tett?

  2 i bredden på en vanlig rosebue er nok litt trangt. Klematis kan bli ganske bred når den vokser til, men er jo litt typisk ganske smal og spinkel i nedre halvdel av planten. Hvis ikke du har en veldig bred rosebue så tenker jeg at 1 per side burde holde her også. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.