Til seneste kommentar

Hvilke av disse staudene skal jeg velge til steinbed?

Hei, ønsker å plante Dvergslirekne 'Darjeeling Red'eller valmue stauder i steinbed. Hvilken tåler mest? Hvem har lengst blomstringstid? Når får dere disse inn i butikken og når er det lurest å plante disse? Er valmue frø eller staude i en potte? Mvh Marit
Marit

Kommentarer

  • Hei Marit!

    Begge disse er tøffe planter som tåler skrinn jord, og det finnes jo mange forskjellige typer valmue. Sibirvalmue er derimot en av de tøffeste blomstene du kan finne, og er nok det beste alternativet her om du ønsker en plante som tåler det meste så lenge den ikke blir stående i tung, våt jord. Denne formerer seg med frø, og blomstrer fra ca. juni-juli til ut på høsten, litt avhengig av sesongen og hvor du bor. Dvergslirekne har omtrent like lang blomstringstid. Dette er jo to veldig forskjellige planter, da dvergslirekne er en markdekker.

    Jeg har ingen nøyaktig dato for når disse kommer til butikkene, men det burde være en gang i løpet av april eller mai. Valmuen kan du finne både som frø og som ferdig plante i potte. Du kan med fordel plante disse på våren, eller i det minste i løpet av en periode med skydekke og ikke for mye varme.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.