Stauder som tåler sol og vind

Hei. Jeg har 3 relativt store plantekasser jeg vil fylle med flerårige planter evt. busker. Størrelsen på de er 140x40x40, 80x40x40 og 60x60x60. De står på en takterrasse hvor det kan blåse ganske heftig til tider, og i tillegg er det full sol fra soloppgang til solnedgang. i 60x60x60 kassen har jeg lyst til å plante en syrin. Jeg ser også for meg en del lavendel. Trenger tips til hva jeg kan ha i resten av kassene. Jeg liker det litt minimalistisk, så prydgress og grønne planter er absolutt interessant. Er ikke så glad i veldig "snuppete blomster", heller ikke at det blir så mye ulike farger. Kan dere gi meg noen tips?

Mvh. Silje
Silje

Kommentarer

 • Hei Silje!

  Takk for at du hører deg av til oss!

  Det er skikkelig hyggelig å få inn litt planter i hjemmet! Men, det finnes alltid risiko å ha planter i potte året rundt. På sommeren er det risiko for tørke, og på vinteren kan det bli skader fra kulden.

  Men planter du i større potter så gir jorder mer beskyttelse, og at du kan beskytte de med dekkematerial på vinteren.

  Hvis du vil plante syrin i en potte som er 60 cm i kubikk kan du da med fordel plante et dvergsyringtre, da den ikke blir så stor. Men hvis det blir mye vind der så kan du med fordel bruke en større potte for å minske risikoen for at den velter.

  De andre plantekassene kan bli litt små da de bara er 40 cm i bredde, men jeg kan gi litt forslag:

  • Hagerørkvein
  • Solhatt
  • Lavendel
  • Steppesalvie
  • Silkekinagress
  • Storknebber

  Men det finnes så klart mange flere, men alle disse er vanligvis i lignende fargeskala.

  Håper at det gir litt inspirasjon!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.