Til seneste kommentar

Hvordan skal jeg stelle min Schefflera?

Hei! Jeg kjøpte en plante i går og fikk stelletips fra veldig hyggelig ansatt i butikken. For å være sikker på å huske riktig tenkte jeg også å lese stelletips på nettsiden, men jeg finner ikke igjen planten på nett. På kvitteringen står det Schefflera abor. Jeg legger med et bilde også. Jeg tar veldig gjerne stelletips til denne, og hvis den ligger på nettsiden så ønsker jeg link til den. Tusen takk for hjelpen.

Kommentarer

 • Heisann!

  Ja, dette er en Schefflera arboricola 'Nora', også kalt Paraplytre. Vi har ikke akkurat denne størrelsen på nettsiden vår riktig enda, men her er en annen variant av den samme sorten.

  Schefflera liker en lys plassering uten direkte sol, og om den blir stående for mørkt for lenge så kan den slippe blader for å spare på energi. Om vinteren kan du med fordel plassere den i et vindu, eller med vekstbelysning.

  Denne er ikke glad i å bli stående i våt jord, så pass på at jorden har tørket lett opp hele veien ned til røttene før du gir den vann. Den tåler en liten tørkeperiode bedre, så om du er usikker kan du vente et par dager til før du vanner. Husk at selv om jordoverflaten er tørr, så kan jorden lenger ned i potten være våt. Det er derfor lurt å stikke fingeren så godt ned i jorden du kan for å kontrollere fuktigheten før vanning!

  Håper det ga svar på spørsmålene dine, og lykke til med den nye planten din!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.