Til seneste kommentar

Søtkirsebærtre som ikke blir så høyt?

Hei, vurderer å kjøpe søtkirsebærtre, men forstår de kan bli veldig store og tåler dårlig beskjæring. Har en relativt stor hage, men avhengig av at trær ikke blir så store at de er til sjenanse for naboer. Finnes det en mulighet for å holde et kirsebærtre innenforbi normal høyde ift naboer/nabolag? Hvor høyt må jeg påregne at det blir og over hvor lang tid? Hvilke sort anbefaler dere isåfall?

Kommentarer

  • Hei Sigrid!

    Her kan der variere mye fra sort til sort. Ja, de fleste typiske søtkirsebær blir gjerne 5-8 meter, og selv om du kan holde dem noe mindre så er det kanskje ikke det heldigste over tid. Her ville jeg heller sett om en lavere sort kan fungere der du ønsker å plante treet.

    Lavere sorter er for eksempel 'Sylvia', 'Regina' og 'Kordia' - og om du vil ha noe virkelig lite så er sorten 'Nana Garden Bing' ny hos oss i år, og skal bare bli opp til 150 cm høy. Om du velger et tre som i utgangspunktet ikke blir veldig stort så vil det kreve mindre beskjæring, og treet vil holde seg friskere over tid! Det er mange faktorer som spiller inn på hvor raskt trærne vokser, som klima og grunnforhold. De første årene av livet sitt kan trærne vokse så mye som 1-2 meter per år under riktige forhold, men veksten vil avta noe jo eldre treet blir. Etter noen år er det nok ikke snakk om mer enn opptil 30 cm, kanskje mindre.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.