Til seneste kommentar

Strelitzia nicolai får tørre kanter og gule blader

Hei. Har begynt å få problemer med min plante. Har hatt den i over et år, og den har vokst masse. Pottet den derfor nylig om.

Problemene jeg ser er:
- gule blader, og blader som begynner å krølle seg.
- stammen/stilken har fått rynker, ser ut som den har skrumpet litt. Se bilder.

Dette har skjedd før jeg pottet den om, og kanskje litt etterpå og. 

Kan det være på grunn av for lite vanning? Er redd for å vanne for mye.
Har vært litt dårlig på å bruke luftfukteren de siste månedene. 

Jeg vanner kun underfra for å unngå at stilken råtner, men syntes det da er vanskelig å vite når den trenger vann igjen, siden topp jorden aldri blir våt og derfor alltid er knusk tørr. Må et stykke ned i potten for å kjenne om den er tørr eller ikke.

Mvh
Michelle
Michelle

Kommentarer

 • Hei Michelle!

  Det kan se ut som tegn på for tørr luft. Det fører gjerne til at Strelitzia får tynne, tørre kanter på bladene og at bladene krøller seg litt. Det kan også være at den har tørket litt for mye i potten, men planten din ser jo frisk og stram ut ellers, så jeg tror ikke at det er det største problemet.

  Det er absolutt vanskelig å vite om jorden er tørr lengst ned i potten - et par tips er å bruke fingeren til å kjenne etter, eller lære deg vekten av potten med både tørr og våt jord, slik at du kan se om den trenger vann ved å løfte den. Mitt beste tips er derimot å skaffe en fuktighetsmåler - den stikker du dypt ned i jorden, så vil den fortelle deg hvor mye fuktighet som er der nede. Når den nærmer seg "dry" er det på tide å vanne, men ikke noe særlig før.

  Gule blader kommer ofte av overvanning, men kan også komme av andre årsaker - for lite lys for eksempel, eller om den står for trangt i potten. Som sagt ser planten din ganske frisk ut, så om du har en luftfukter så ville jeg bare forsøkt å bruke den mer jevnlig når luften er svært tørr. :-)
  Silje Gartner
 • Anbefaler å bruke en spisepinne e.l. til å stikke i jorda. Da ser du enkelt hvor langt ned i potta det er tørt. Litt som når du sjekker om en kake er ferdig stekt 😉
  Meg
 • Takk for tips! ☺️
  Michelle

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.