Til seneste kommentar

Svartsurbær som får et og annet rødt blad

Jeg plantet hekk med svartsurbær for 2 uker siden. Den er vannet daglig kveldstid, og har nesten doblet seg i størrelse på 14 dager. De siste dagene har det dukket opp en del visne røde blader. Hva skyldes dette, og er det noe jeg bør gjøre? 

Herman

Kommentarer

 • Hei Herman!

  Så hyggelig å høre at hekken din vokser så godt!

  Røde blader på aronia kan skje av både sol, men da gjerne på nye skudd, ellers kan det være en stressrespons på andre forhold, som for lite eller for mye vann eller veldig mye varme i forhold til mengden lys den får. Et og annet rødt blad er ikke så farlig, men det kan være greit å se over forholdene planten står i - drenerer jorden godt? Trenger hekken snart en beskjæring slik at toppen ikke skygger for bunnen?

  En nyplantet hekk trenger oppfølging, spesielt når det er så varmt og tørt som det har vært i store deler av landet i det siste, men pass på at du ikke vanner for ofte. Du vil jo at planten skal grave dypt etter vann, og det gjør den ikke om den hele tiden får påfyll fra toppen. Mens det er varmt og tørt så vent minst et døgn mellom hver vanning og om temperaturen synker litt så kan du vente enda litt lenger - og vann da heller veldig godt når du først vanner.

  Ellers tenker jeg at om ikke dette er et problem som utvikler seg i noen større grad så er det ikke så mye å bry seg om. :-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.