Syrin blomstrer ikke helt ut

Syrin som ikke blomstrer. I fjor kom det ingen blomster, da ble jeg litt irritert og klippet den ned. I år har det kommet mange knopper, men så stoppet det opp… hva skjer med min? Alle andre sin i nabolaget blomstrer? Nå gir jeg sen snart opp, hatt den i 13 år og den kommer bare med noen få blomster.
Linn Christine

Kommentarer

  • Hei Linn Christine!

    Syrin danner knoppene for neste års blomstring året før, så en sen beskjæring kan fjerne plantens mulighet til å blomstre neste år. En eventuell beskjæring bør alltid skje rett etter blomstring, før planten rekker å begynne på neste runde.

    Jeg er usikker på hvorfor blomstene dine ikke springer ut, det er litt vanskelig å si uten å kjenne historien og plasseringen til planten. En vanlig årsak er f.eks. tørke i blomstringsperioden, kan det være årsaken her? Det har vært unormalt varmt i syrinens blomstringstid i år flere steder i landet, det er ikke umulig at det kan ha bidratt til en litt merkelig blomstring.

    Hvis det kan være årsaken så hjelp den gjerne med litt vann om det kommer en ny tørkeperiode, og ikke beskjær planten noe i år og vent med gjødsel, som kan bidra til mye grønn vekst og lite blomstring - forhåpentligvis klarer den en normal blomstring neste år. :-)
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.