Til seneste kommentar

ta stiklinger av spansk margeritt

hvordan og når ta stiklinger av spansk margeritt. Hvordan overvintre spansk margeritt i potter. Når skal de klippes ned, vår eller høst
Grethe Birgit

Kommentarer

 • Hei Grethe Birgit!

  Å overvintre fullvoksne planter kan være noe vanskelig med tanke på hvor mye lys de trenger. Du kan selvfølgelig prøve ved å gå til anskaffelse av støttebelysning. for din spanske margritt, men det finnes risiko for at den kan se litt trasig ut til våren.  Men det er jo tross dette verdt et forsøk!

  Klipp da ned planten på høsten, men ikke helt. Det du skal sikte på er at den delvis skal få et noe buskete og fyldigere vekstsett til våren, men også minske det grønne som den har da den vil trenge mindre lys på den måten.

  Vil du ta stiklinger er det lettere ettersom de er mindre og belysningen dekker derfor større deler av planten og du får større oversikt over hvordan de vokser.

  Du kan ta stiklinger nesten når som helst så lenge du gir de rette forutsetninger. Belysningen er det største hinderet her da vintrene våre er så mørke så plantebelysning er å foretrekke. Du kan så kneppe små toppskudd som er ca. 5 cm i lengde. Vær nøye med at det ikke skal finnes knipper eller blomster på skuddene.

  Jeg kan til sist råde deg om å toppe plantene ( stikling eller ikke) med jevne mellomrom for en tett og fin plante!
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.