Valg av lite prydtre

Finnes det noen robuste trær som kan plantes der det er mye vind, ganske vått (dårlig drenering) og ikke så veldig djupt (ca 50cm djupt)
Therese

Kommentarer

 • Hei Therese!

  Hvor i landet er dette, og hvor høye trær tenker du på? Et tre bør jo minimum ha 1 m å vokse på, og helst mer - spesielt om det blir veldig stort og da har tilsvarende store røtter. :-)
  Silje Gartner
 • Hei! Dette er i Møre og Romsdal. Tredet trenger ikke bli så veldig stort. Gjerne mellom 1,5- 2m høyt. 
  Jeg vil tro at det er maks 60cm dybde der jeg tenker å plante tredet. Dette er er område med berg, derav manglende dybde.
  Therese
 • Takk for info! Nå er det jo mange klimasoner bare i Møre og Romsdal, du kan sjekke hvordan det ser ut hos deg HER.

  Om du bor i en av de tøffere klimasonene så bør du også velge en mer hardfør plante, så sjekk herdighetssonene på trærne før du velger! Bor du langs kysten så har du flere valg.

  60 cm kan jo gå, men det aller beste er om du har mulighet til å bygge opp litt i høyden, slik at røttene får best mulig plass. Det vil også hjelpe med dreneringen, da ingen planter trives godt om røttene blir stående i vann over lenger tid - det kan også påvirke treets evne til overvintring. Noen lavere prydtrær som tåler litt kan f.eks. være:

  Oppstammet Dvergyrin, Spisslønn 'Crimson Sentry', Hengeselje 'Kilmarnock'

  Et tre som i tillegg tåler at det er dårligere drenering er oppstammet Sveitservier, eller generelt de fleste typer Vier. Bjørk er ikke er tre vi har i sortiment, men denne drikker veldig mye og trives fuktig, men da må du passe på å finne en lav sort.

  Håper det ga deg noen tips!
  Silje Gartner
 • Tusen takk for god hjelp! Nå har jeg litt mer å gå ut i fra 😀
  Therese

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.