Trips på gummiplante?

Jeg tror jeg har fått trips på en gummiplante som er 10 år og 2 meter høy. Utøyet er avlange smale svarte små insekter, som går veldig sakte på baksiden av bladene på en av grenene nederst. De flyr ikke og er ikke så mange. Bladene får noen merker. Utøyet ble oppdaget for et halvt år siden, men har ikke økt særlig i mengde. Kaster jeg planten, eller kan den reddes? Er dette Truls eller noe annet siden de ikke flyr og er svarte?
I

Kommentarer

 • Heisann!

  Så leit at du har fått skadedyr på planten din! Det høres ut som trips, som både kan være svarte og stort sett bare kravler rundt på bladene.

  De kan være litt vriene å bli kvitt, men det er jo absolutt mulig. Begynn med å ta en fuktig klut e.l.og tørk av/fjern alle de faktiske dyrene du kan se på bladene. Deretter bør planten behandles - du kan bruke et ferdig middel som Solabiol Insektspray, eller lage din egen blanding av ca. 0,5 dl grønnsåpe til 1 l vann. Spray planten nøye slik at du dekker alt av bladverk. Planten må ikke stå i sollys mens den behandles, da kan den fort bli svidd.

  Vent 4-5 dager og gjenta behandlingen, kanskje 2-3 ganger totalt for å være på den sikre siden. Etter endt behandling bør du følge litt med om du ser et nytt angrep blusse opp, og repetere ved behov. Forhåpentligvis blir du kvitt dem ved første forsøk. :-)

  Lykke til!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.