Til seneste kommentar

Hvorfor tørker bladene på min Caryota mitis?

Hei! Jeg kjøpte en Caryota mitis for en drøy mnd siden, men den ser tristere og tristere ut for hver dag. Har passet veldig på den mtp vanning, den står i vinduet og jeg sprayer den med vann noen ganger i uka. Men det virker som om den likevel tørker ut. Hva gjør jeg galt? 🙁
Amalie

Kommentarer

 • Hei Amalie!

  Det høres ut som du tar godt vare på planten din - det er et par forskjellige ting som kan være årsaken til at noen av bladene tørker inn.

  1.Lite lys. Det er vinter, og naturlig lite dagslys ute selv om denne har fått en fin plassering i vinduet. Det er også kun de nederste bladene som visner, og det er jo disse som får ekstra lite lys da de øvrige bladene skjermer for dem. Det er normalt at planter kvitter seg med "overflødige" blader når de ikke får tilstrekkelig med lys, for å spare energi.

  2. Tørr inneluft. Det er et vanlig problem om vinteren, spesielt om du bruker varmekilder som tørker ut luften. Det ser ut på bildet som om du allerede benytter deg av et av mine beste tips for å motvirke dette, som er å ha en beholder med vann som kan fordampe i nærheten av planten.

  3. Konkurranse om plassen. Det er flere planter i potten og for at de sterkeste skal kunne vokse og trives, må de svakeste vike.

  Jeg vil tro at det kan være en kombinasjon av alle disse, og ikke noe du gjør galt. Du kan fint klippe av alt som har tørket inn da disse bladene ikke lenger har noen funksjon for planten, og ikke vil bli grønne igjen. Du kan med fordel prøve å rotere planten litt der den står, slik at alle deler av den får noe lys gjennom døgnet. Hvis den står i et vindu med mye sollys om sommeren kan du vurdere å skjerme den litt når vårsolen kommer for fullt, så ikke den blir svidd av den brå overgangen.

  Lykke til! 


  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.