Til seneste kommentar

Tørre/krøllete tupper på Draketre

Hei 😀 Jeg har et nydelig Draketre 'Janet Lind' som jeg kjøpte for ca 2 år siden. På enkelte av bladene har det oppstått tørre og krøllete tupper. Det har vært sånn ganske lenge, men det ser stort sett ganske greit ut ellers. Men tenkte jeg skulle spørre om det er noe jeg kan gjøre med det, og om jeg skal klippe av hele de "stygge" bladene. Jeg vil jo gjerne ta godt vare på den 😀
Jeg har ellers vannet den jevnlig, og sprayer den ganske ofte med vann.

Vennlig hilsen Jan Ove
Jan Ove

Kommentarer

 • Hei Jan Ove!

  Takk for spørsmålet ditt, og bildene! Planten din er jo ut til å trives veldig godt hos deg.

  Disse brune tuppene er veldig vanlige på mange inneplanter, også på Dracaena. De kommer gjerne av av luften der de står er eller har vært litt tørr - et svært vanlig problem innendørs hos oss om vinteren, da vi bruker varmekilder som tørker ut luften. Du gjør jo allerede tiltak som å dusje planten din jevnlig, så jeg hadde ikke vært veldig bekymret for dette fremover!

  Du kan absolutt klippe av tuppene om du ønsker det. Om du klipper inntil det grønne så vil det nok likevel bli en tørr kant på bladet, men det vil være mye mindre synlig. Det er ikke nødvendig å klippe av hele bladet, de tørre tuppene utgjør jo ikke noe annen ulempe for planten enn at de er litt "stygge". Bladet gjør fortsatt jobben sin! :-)
  Silje Gartner
 • Hei Silje,
  Tusen takk for god info som gir mening 😀 Det har nok vært perioder jeg ikke har vært like flink å.dusje planten, men ser poenget med tørr varm luft fra panelovn spesielt på vinteren. Uansett, nå dusjes den i hvertfall jevnlig. Jeg vasket også bladene på lørdag, og i.flg google kan man bruke melk til å vaske grønnplanter med, men det er kanskje bedre med bladglans spray?

  Ellers må jeg si at jeg har fått så mye god info og hjelp fra dere i Plantasjen. Spesielt på Plantasjen Koteng, der er de alltid så hyggelige og serviceinnstillte.

  Det er jo en investering når man kjøper planter, og da er det så verdifullt å få tips og råd slik at plantene trives 🙂

  Jan Ove
 • Det høres ut som om du gjør en god jobb med planten din! En jevnlig støvtørk av bladene er også et veldig godt tiltak for god plantehelse. Ja det finnes jo litt "kjærringråd" der ute - personlig er jeg ikke så glad i å bruke bladglans, men hadde heller satset på å vaske over med litt vann med jevne mellomrom. Da fjerner du jo støv og annet som kan hindre planten fra å "puste" og å ta til seg lyset, samtidig som du unngår å bruke midler som potensielt "blokkerer" porene til plantene. Og du får ganske lik effekt - skinnende rene blader!

  Så hyggelig å høre! Jeg skal videreformidle tilbakemeldingen din til butikken, de setter nok pris på å høre at du er fornøyd med servicen du får hos dem. ;-)
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.