Til seneste kommentar

Tuja Smaragd - hvilken planteavstand?

Hei, på deres side står plantebredden 30-50cm men når jeg var i en av deres butikker fikk jeg beskjed om å plante 3 tuja smaragd busker per meter. Jeg gjorde dette men ser da at det kun er 20cm fra stammen til den ene busken til stammen til nabobusken.
Hvor bredt bør/må det være fra stamme til stamme når jeg planter disse buskene? Bare så jeg vet om jeg må plukke opp buskene og plante de på ny med bredere mellomrom før jeg fortsetter videre på hekken? Har planter bare 6 busker så langt
Ivar

Kommentarer

  • Hei Ivar!

    Det er ikke et 100% fasitsvar på hvor tett man trenger å plante hekkplanter, og din preferanse på blant annet hvor raskt du vil ha det tett spiller en stor rolle. En grei "regel" er ca. 3 plante per meter når du kjøper litt mindre planter, for å unngå at hekken blir glissen i bunnen. Utover det så fungerer en planteavstand på 30-40 cm fint, men det vil da ta litt lenger tid før det blir tett. Når du planter en hekk så planter du jo uansett plantene "for tett" i forhold til hvor brede de faktisk kan bli, nettopp for å unngå "hull" som spesielt kan komme nær bunnen av hekken. Siden thuja tåler dårlig kraftig beskjæring så kan du ikke få den til å bli tettere fra bunnen av i ettertid ved å beskjære kraftig, slik som du kan med mange løvfellende hekker.

    Det er med andre ord litt opp til deg om du ønsker å gi plantene litt bedre plass - noen velger å gjøre det av økonomiske årsaker og jeg hadde vel selv valgt en avstand på nærmere 30 cm - men det er ikke feil å ha dem noe tettere.
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.