Tujahekk, hva er galt?

Hei,
Vi holder på å plante en tujahekk, og noen av plantene er helt gule og tørre, mens andre er delvis gule og tørre. Hva kan det skyldes? Vanner de ganske ofte, men kan det være dårlig drenering i bakken eller sykdom på de? Smittes det over på planen ved siden av? De som er delvis gule, kan jeg bare klippe vekk det som er tørt?
Synøve

Kommentarer

 • Hei Synøve!

  Det er litt vanskelig å si uten å se plantene eller kjenne "historien" deres - har du mulighet til å sende bilder av plantene?

  Er de kjøpt og plantet i år, og når ble de gule?
  Silje Gartner
 • Synøve
 • Tror jeg la til noen bilder nå😊 de ble plantet i fjor og har blitt gule nå i år. Noen av de er helt gule og tørre, men andre er halveis gule
  Synøve
 • Synøve
 • Den ene stammen har flere grener, kan jeg evt ta vekk den som er tørr? vil den som er igjen forsette å vokse i bredden?
  Synøve B
 • Takk for bildene Synøve!

  Her var det jo ganske store partier som har tørket inn - plantene som har noe grønt igjen kan nok leve videre om du fjerner det som er gult, men om det klarer å ta seg opp igjen slik at den vokser "sammen med" resten av hekken din er veldig usikkert, og kanskje lite sannsynlig.I beste fall vil du ha veldig tynne og nakne planter i hekken din veldig lenge. 

  Jeg ville nok vurdert å byttet ut de som er verst, og klipt vekk det gule på de plantene jeg tror jeg ser i bakgrunnen der, som er hovedsakelig grønne. :-)
  Silje Gartner
 • Ok tusen takk, da skal jeg gjøre det! Vet du kanskje hvorfor de har blitt så tørre? Vanner de mye, men er det kanskje bakken de ikke trives i eller kan det være noe annet?
  Synøve Bekkelund Vestengen
 • Det er nok sannsynligvis frostskader fra vinteren, som først kommer til syne når varmen kommer tilbake. Nye planter er mer utsatt enn de som har stått en stund og er etablert, og det kan også være noen forskjeller fra plante til plante. Om det er et spesielt "parti" av hekken som har klart seg dårligere enn resten (altså flere på rad og ikke enkeltplanter her og der) så er problemet gjerne i jorden - for lite jord eller for dårlig drenering er de vanligste problemene.
  Silje Gartner
 • Ok, da er det mest sannsynlig frostskader siden det er spredd. Tusen hjertelig takk for hjelpen! Da må jeg ut kjøpe nye planter 😁
  Synøve Bekkelund Vestengen

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.