Til seneste kommentar

Hvorfor ble min Laubærhegg brun i vinter?

Jeg kjøpe det jeg syns å huske er en Laurbærhegg ETNA i fjor sommer. Jeg fikk beskjed om at det var en grønn uteplante som vil holde seg godt gjennom vinteren. Jeg satte den et lunt sted (under tak) gjennom vinteren. Men nå er alle bladene brune og jeg lurer på om det er normalt eller om det evt er mulig å redde den?


Jeanette

Kommentarer

  • Hei Jeanette!

    Så kjedelig at planten din har blitt så brun! Ja, den er vintergrønn, men om vinteren er spesielt hard så kan den likevel fryse tilbake da det ikke er en veldig hardfør plante. Jeg har allerede sett veldig mange brune laubærhegg så langt i år, siden vinteren var spesielt lang og tøff de fleste steder.

    Her hadde jeg begynt med å sjekke stammen. Skrap lett i barken, så ser du om det er liv eller ikke. Hvis det er liv så ta en titt på de ytterste greinene, om noen av dem er helt tørre/har fryst tilbake - beskjær den inntil der du ser at det er liv. De brune bladene blir jo ikke grønne igjen, men planten kan bryte på nytt. Om du ønsker så kan du også ha bedre hell med en litt kraftigere beskjæring, slik at den klarer å bryte hele veien ned - Laubærhegg tåler heldigvis beskjæring svært godt.

    Lykke til!
    Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.