Japanvier

Hei! Jeg kjøpte tre salix hakuro hos dere i fjor sommer. 1 døde i vinter, en blomstrer litt og en blomstrer ikke, men vokser veldig med mange nye skudd som ikke er salix tror jeg. Lurer på om dere kan svare på hva dette er og hva er best å gjøre?
Marte

Kommentarer

  • Hei Marte!

    Når det kommer til japanvier 'Hakuro Nishiki' så er den oppstammede varianten som regel podet da den naturlig vokser mer som en busk eller lavere, flerstammet tre. Stammen den da sitter på er da en mer herdig, men vanligere Salix.

    På grunn av dette så finnes alltid risikoen for at grunnstammen skyter skudd fra den ''vanlige'' delen, og derfor er det viktig at man tar bort alle skudd som vokser ut fra stammen. Vokser det for mye så kan planten støte bort den fine delen, noe jeg tror har skjedd med to av de.

    Klipp derfor bort deler som vokser fra stammen på det treet som ennå har en fin topp. Jeg har dessverre ikke mange råd å gi til de andre to, forutenom at den som har begynt av et fint Salix-tre sikkert kan bli veldig imponerende om det fortsetter å vokse!
    Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.