Til seneste kommentar

Vårdekking av thujahekk - dekke hele eller tuppene?

Hei, plantet 20 meter thujahekk i høst og kjøpte strie hos dere (5m) for å dekke til. De er 180-200cm høy. De holder kun til tuppene og lurer på om det holder? Eller bør jeg kjøpe nok til å dekke hele hekken? Altså hele sidene også. Se bilde av hvordan det er nå:

Rune

Kommentarer

 • Hei Rune!

  Det spørs helt på hvordan solen treffer hekken. Det er jo de ytterste skuddene som er mest utsatt, men om hekken er plantet med f.eks. en side mot sør uten annen skygge så burde denne siden også beskyttes. Om hekken får naturlig skygge store deler av dagen, eller om solen ikke treffer den i lengre perioder, så kan det gå fint uten dekke også.


  Silje Gartner
 • Takk. Hvor lenge bør det være dekket til, og ca. når skal man begynne å vanne igjen? Er det noe annet man bør tenke på nå som hekken er på andre året med vanning?
  Rune
 • De bør dekkes frem til telen er borte fra jorden, da det er kombinasjonen av frost i bakken og varmegrader og sol i luften som kan gi skader på plantene - de er klare til vekst, men røttene er fortsatt frosne og klarer ikke å ta til seg vann.

  Du kan også begynne å vanne plantene når bakken ikke lenger er frossen. Hvis du ser at det ikke er lenge igjen, og at det er meldt varmt fremover, kan du fremskynde det litt ved å vanne forsiktig med lett lunkent vann for å tine jorden. Da vil røttene klare å ta til seg vann raskere. Skal du gjøre dette så unngå å bruk for varmt vann, det skal bare være litt mindre enn kaldt!

  Du bør fortsette å følge med på vanningen gjennom sesong nummer to, da de ikke har fått etablert røttene sine enda. Siden du plantet disse i høst blir jo dette plantenes første fulle sesong på nytt sted, og røttene er nok ikke kommet så langt at de klarer å lete etter vann langt unna rotklumpen selv. Når du vanner bør du gi dem en god mengde, og heller vente noen ekstra dager med ny runde. Å vanne lite og ofte kan føre til grunne røtter og en svakere plante.
  Silje Gartner
 • Tusen takk. Siste spørsmål: har stroppet sammen strie fra topp til tå. Det tynger litt på grenene øverst, men ikke kjempemye. Går det fint? Se bilde

  Rune
 • Så bra at du får dekket hele hekken! Det burde ikke være noe problem i den relativt korte tiden duken skal være på.
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.