Hvordan plante vinterliguster?

Hei
Har fått i oppdrag av kunde og plante 45 meter med liguster hekk.
Kunde ønsker denne så høy som mulig, så snart som mulig.
Spørsmålet mitt er da, hvilken jord er anbefalt og plante hekken i?
Er det lurt å tilsette jorden noe jødsel?
Grave en grøft på 50x50 cm med litt pukk i bunnen og så jord?

Pris på høyeste ligusterplanten dere har ferdig, og vanlig høyde. Hvor rask vokser den?

NVH
Thomas Gausdal


Thomas

Kommentarer

 • Hei Thomas!

  En godt drenert, næringsrik jord er å foretrekke men denne krever ikke noe veldig spesielt. Hvis du skal kjøpe jord i sekk hos oss kan du for eksempel bruke vår Plantejord Kvalitet, eller Plantejord Natur om du ønsker jord med naturgjødsel. Du kan gjerne blande jorden med litt Kugjødselkompost ved planting som en grunngjødsling, og så er det greit å gi påfyll 1 eller 2 ganger til i løpet av sesongen, litt avhengig av hva slags gjødsel du velger å bruke.

  Hvis det er naturlig god drenering på stedet trenger du ikke nødvendigvis pukk, men om det er fare for at plantene blir stående i vann bør du gjøre tiltak før du planter - her vil jo tiltak avhenge litt av hvordan stedet er, men det viktige er at du må kunne lede vannet bort fra plantene om det ikke skjer naturlig.

  Vinterliguster kan vokse opp til ca. 30 cm i året, men dette kan variere mye etter hvor gode forhold den har. Du må i tillegg beregne å klippe den litt tilbake hvert år for å få en tett og buskete vekst.

  Oversikten over våre hagesentervarer for 2024 er ikke helt ferdige enda, så jeg har ingen informasjon om pris. Plantene vi vanligvis selger er rundt 40 cm høye. Hvis du ønsker mer informasjon om Plantasjens produkter og priser anbefaler jeg at du sender en mail til kundeservice@plantasjen.no
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.