Vinterlaging av frukttrær

Hei! Dere har sikkert mange epletrær som ikke blir solgt og skal overleve vinteren hos dere. Lar dere trærne bare stå i de små pottene? Eller hvordan overlever frukttrærne vineteren hos dere? Jeg fikk nemlig 2 epletre og 2 pæretre for noen uker siden, men pga forskjellige grunner hadde jeg ikke mulighet til å plante dem. Dem har fått vann 🙂 Nå har det spådd -5 og jeg tørr ikke å gjøre det nå heller.. Hvordan er best å ta vare dem i vinteren nå, at dem kunne overlevd det til vår? Kjølige kjeller? Vannes litt? Eller ute og la dem å fryse? Mvh Kaija ❤️
Kaija

Kommentarer

 • Hei Kaija!

  Det er faktisk sjeldent at det står igjen fruktrær i våre butikker - men den beste måten å overvintre et fruktre er alltid å plante den ut i jorden.

  Så lenge fruktreet er i sin hvileperiode (at den har mistet sine blad) og er vandt med kulde så kan du egentlig plante den ut i jorden helt til det blir tele i bakken. På den måten så vil treet hvile til våren kommer, og da vil den begynne å sette røtter.

  Da du nevner at du ikke har mulighet til å plante den kan det bli noe vanskeligere. Har du større potter vil det være best at de får stå i disse fyllt med jord, da jorden holder på både fukt og at røttene blir isolert mot kulden. En pottebeskytter isolerer også men å ha en plante ute i potte på vinteren kan være risikabelt.

  Du kan også ha den i et svalt rom som holder seg rundt 0 grader og da kan du også hoppe over pottebeskyttelsen. Men rådet er fortsatt å ha den i en større potte. Glem ikke å se til den i blandt slik at jorden ikke tørker helt ut.
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.