Til seneste kommentar

Vinterliguster i Bærum - går det?

Hei,
Jeg vurderer å plante en hekk med vinterliguster med håp om at denne er vintergrønn og holder det meste av bladene sine. Har imidlertid lest at denne egner seg best for vest og Sørlandet, og at Østlandet fort kan bli for kaldt for den. Mitt spørsmål er - ville dere anbefalt vinterliguster som hekk i Bærum og vil den i tilfellet miste bladene sine?

Basert på lesing virker det som at Thuja er det absolutt beste alternativet for vintergrønn hekk, men skulle gjerne prøvd noe annet.
Hilsen Emilie
Emilie

Kommentarer

 • Hei Emilie!

  Det stemmer at Vinterliguster bare er "delvis vintergrønn", og slipper noe eller alt av bladverk som vinteren blir for kald. Det kan være forskjellige soner bare i Bærum kommune, så det spørs litt hvor du bor. Om du bor lengst sør mot fjorden, og området ikke er veldig utsatt for hardt vær, så kan det absolutt gå - men det er ikke sikkert at den beholder bladverket hver vinter. Det spørs jo veldig på vinteren; min Vinterliguster mistet for eksempel alt av bladverk denne vinteren 2023/2024, selv om jeg bor i herdighetssone 2 og den vanligvis klarer seg der.

  Thuja er jo så mye brukt som den er av en grunn - det er få vintergrønne hekker som kan slå den når det kommer til egenskaper som hurtig vekst, hardførhet osv. Andre alternativer kan være Barlind - denne vokser saktere enn Thuja, men den er tøff og gjør seg veldig fint som hekk.

  Laubærhegg er et populært valg hos de som ikke ønsker nålbusker, men denne er også ikke veldig hardfør. Den kan klare seg i H3-4, litt avhengig av sort. Du kan også vurdere bøk, som ikke er vintergrønn men som beholder sine gyllenbrune blader på gjennom vinteren og er både dekorativ og skjermende gjennom vinteren likevel.

  Håper det ga deg noen tips!
  Silje Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.