Yucca med krøllete blader

Hva skjer med denne yucca'en? Den henger med bladene og de krøller seg.
Når jeg søker på krøllete blader, så får jeg opp at det er vannmangel  - men jeg har prøvd både å vanne den mer og dusje den, i tillegg til å bytte jord med perlite, men den ser like tufs ut. 

Marianne

Kommentarer

 • Hei Marianne!

  Bladene på Yucca kan krølle seg av flere årsaker, men felles er jo at det gjerne er en respons på noe som stresser planten. Det kan være for lite vann, for mye vann, endringer i temperatur eller lys mm.

  Det skal litt til at Yucca tørker opp, da denne tåler mye bedre å stå tørr en stund enn å få for mye vann. Jeg vet ikke om det bare er lyset i bildene dine, men jeg synes bladene ser litt "lyse" ut - det kan komme av for mye vann, og/eller for lite lys.

  Jeg tenker at det beste du kan gjøre for den er å gi den så gode forhold som du kan. Et lyst sted med stabil temperatur, og vanning kun når jorden har tørket opp litt hele veien gjennom potten. Om den har stått i våt jord en stund kan røttene ha tatt skade - da kan du ta den ut av jorden for å kontrollere. Om det er "myke" eller råtne røtter så fjerner du dem inntil der du ser at røttene er friske. En lett blanding med perlite er derimot veldig bra!

  Om den har blitt utsatt for noen form for "sjokk" (det kan også komme etter en ompotting) så må du rett og slett være tålmodig. Den kan bli verre før den blir bedre, men om du gir den lyse forhold med riktig mengde vann og temperatur, så burde den ta seg opp etter en stund - nå blir jo dagene stadig lysere, og plantene våre vil få bedre forhold for videre vekst. :-)

  Lykke til!
  Silje Gartner
 • Takk for svar!🙂
  Marianne

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.