Stiklinger av yucca

Lurte på om det går an og plante et enkelt blad fra yucca palmen min,lite avleggere og noder siden det bare kommer nye blader fra toppen?

Cecilie

Kommentarer

 • Hei Cecilie!

  Det er ganske typisk for yuccapalmer å ikke ville skyte sideskudd. I sitt naturlige miljø blir den en stor palme som ikke deler seg særlig mye.

  Dessverre kan du ikke ta stiklinger fra bladene til yuccapalmen. I stedet må du ta fra sideskudd som kanskje allerede er der, eller alternativt prøve noe mye mer drastisk å ta stiklinger fra hele stammen.

  Å ta stikklinger fra toppen fra en yuccapalme kan føles litt skummelt fordi du skjærer av hele toppen. Fjern de nederste bladene slik at du får en ny "bunn" på noen centimeter og la toppen ligge på et tørt sted et par dager slik at det nye såret kan tørke. Så kan du plante den i frøjord. Plasser den på et varmt sted og husk å vanne!

  Men resten av stammen da? Disse kan du skjære i 2-3 dm lange biter (pass på hvilken del som er opp og ned!) og legg dem i vann på et varmt sted. Over tid vil du se røtter nederst og nye små skudd øverst. Disse kan du plante i ny jord når de har vokst seg store nok.

  Husk at stiklinger best tas om våren eller sommeren når planten er mest aktiv for å forhindre at den råtner.
  Jennie Gartner

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg blir synlig for alle. Din e-postadresse vises aldri offentlig.